سیر تحول در چند دهه گذشته چنان تحول عظیمی در جهانی که در آن زندگی می کنیم ایجاد کرده است که پیش بینی چگونگی وضعیت جهان در چند سال آینده غیر ممکن به نظرمی رسد. امروزه چیزهایی امکانپذیر است که در گذشته ای نه چندان دور بعید بنظر می رسید.

با این حال پیشرفت در برخی از زیرشاخه های جوان علوم پایه مانند بیوتکنولوژی و پزشکی مولکولی با سرعتی حیرت انگیز در جریان بوده و شگفتی های بسیاری را سبب گردیده است.

در کشور ما، و اکثر کشورهای دیگر جهان سوم، به دلایل متعدد در گذشته، غفلت فاجعه باری صورت گرفته است، بطوریکه در زمینه علوم جدید، فاصله ما با جهان اول بسیار زیاد شده است.

ولیکن در چند سال گذشته، به رغم بی توجهی های گذشته، فعالیتهای مناسبی در زمینه پزشکی مولکولی در ایران صورت گرفته است که علت انجام این فعالیتها در مراکز تحقیقاتی و بدون کمک پزشکان، اکثر این تحقیقات کاربرد و اثر مهمتری داشته اند.

در سال 1379 با توجه به پشتوانه تحقیقاتی و سالها تجربه عده ای از محققین و با هدایت معاونت محترم تحقیقات و فنآوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اولین هسته مراکز تحقیقاتی و تشخیص در زمینه پزشکی مولکولی تحت عنوان شبکه پزشکی مولکولی کشور، ایجاد شد تا اولاً: فاصله بین مراکز تحقیقاتی، تشخیصی و درمانی را کمو از توان تحقیقاتی حداکثر استفاده را نماید و ثانیاً: امکان ارتباط با خارج را به صورت هدفمند دنبال نموده و همکاری بیشتری بین محققین بوجود آورد.

همچنین توسعه مدیریت شبکه ای می تواند ضمن ارتقاء کمی و کیفی تحقیقات علوم پزشکی و توسعه دانش فناوریهای نوین با تولید اطلاعات پژوهشی و توانمندسازی محققین نتایجی را به بار آورد که برای سیاستگذاران، مردم ، مدیران و صنعت قابل استفاده باشد.

شبکه پزشکی مولکولی مجموعه ای از مراکز تحقیقاتی کشور است که به منظور ایجاد هماهنگی و تعیین سیاستهای کلی تحقیقات در زمینه پزشکی مولکولی جهت مشارکت در اعتلای سطح سلامت جامعه از طریق پیشگیری، تشخیص و درمان و ریشه کنی بیماریها تشکیل شده است.

این شبکه در سال 1379 با عضویت 5 مرکز شروع بکار نمود و به سرعت طی یک سال بعد 7 مرکز جدید رابه عضویت پذیرفت و در سال 1381 نیز با 19 عضو کار خود را دنبال کرد. در حال حاضر این شبکه با 46 عضو به فعالیت خود ادامه می دهد که امید استدر آینده شاهد پیشرفت کمی و کیفی شبکه پزشکی مولکولی باشیم.

لینک های مرتبط